lauantai 2. huhtikuuta 2011

Varustehuoltoa

Pitkästä aikaa on vapaa viikonloppu, jolloin ei ole tarkoitus sukeltaa tai kouluttaa. Nyt on hyvää aikaa laittaa kuivapukuun mansettirenkaat kunnolla paikoilleen, järjestellä releet hyllyyn ja tehdä käyttöhuoltoa (vetskareiden vahaus, mansettien talkitseminen yms). Illemmalla voisi käydä lurauttamassa pulloihin kaasua, että on valmis seuraavaan "koitokseen", mikä se sitten onkaan.

Ostin viime syksynä Scubastoresta Apeksin regusetin, kun halvalla sai: DS4, ATX40 ja ATX50, hintaa oli jotain 250 euroa. Käytännössähän tuo tuli hallikäyttöä varten, samaten mahdollisille etelän sukelluksille. Syksyn kouluttajakurssilla otin ensimmäisen kerran regusetin käyttöön ja vara-annostajan juuresta tuli kuplaa ihan solkenaan. Hallioloissa siitä kun ei niin haittaa ole, en jaksanut / muistanut asiaan paneutua. Nyt jaksoin aktivoitua tutkailemaan asiaa ja päätin tarkistaa letkun o-renkaan. Ei muuta kuin letku irti ja tsekkaamaan o-rengas: löytyi sieltä noin viiden millin pätkä siitä renkaasta, ihmekös kun vuoti. Välittömästi tarvittavien ostoslistalla on nyt Apeksin II-vaiheen varaosasarja ja Vytec DS:n paristo.

Päivän linkkivinkkinä olkoon Frogkick.de, sieltä löytyy melko kattava valikoima manuaaleja näihin hommiin. Ja linkkivinkin jälkeen vielä varoituksen sana: älä tee jos et osaa, nämä ovat elämää ylläpitäviä laitteita! Itse olen opetellut happihuoltamaan omat Apeksini NAUI:n Mixed Gas Blender and O2 Service Tech -kurssilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti