maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kadonnut kamera

Viikko sitten Kaatialan reissulla katosi kamera. Oli varmaan tippunut ABC:n penkille ruokailun aikana. Onneksi kuvat olivat jo siirretty tietsikalle ja korttikin oli irti kamerasta. Eli nyt on laturi, VA-kotelo ja XD-kortti, mutta ei kameraa. Eikä noita vanhoja Fujin F31fd-malleja enää mistään saa...

Katselin jo uutta kameraa sukellustouhuihin, tarjontaa on vähän turhankin paljon. Onneksi olen perehtynyt aiheeseen jo hiukan, sillä olen vajaan vuoden ajan haikaillut Olympuksen E-PL1 -pikkujärkkäriä. VA-kotelon (PT-EP03) kanssa paketin saa noin tuhannella eurolla. Kai se on halpa järkkäriksi, mutta iso kasa rahaa se on silti. Voisi tuolla rahalla vaikka käydä CCR-kurssin, tai käyttää johonkin muuhun hyödylliseen. Tuolla kameralla saisi kuitenkin ymmärtääkseni ihan kelpo videokuvaakin, joka on kuitenkin aika mukava ominaisuus pinnan alla. Jos en muutakaan keksi, niin varmaan tuon ostan kun on mahdollista. Näillä näkymin realistinen aikataulu lienee jossain heinäkuun paikkeilla lomarahojen turvin.

Pikaisesti googlettelin suosittuja kameroita, Canonin EOS500D olisi suht' edullinen vajaan viidensadan euron hinnallaan, mutta Ikeliten kotelosta saa pulittaa jo lähes kolme kertaa saman summan. Niin paljoa en kameraa kaipaa mukaan sukellusreissulle, ainakaan tässä vaiheessa. Eihän sitä tiedä, jos jostain saisi rahaa yli omien tarpeiden.

Katkera paikka menettää VA-kamera käytännössä juuri ennen Norjan reissua! Samaten taidan olla ihan pintakuvauksen varassa toukokuun Orbiitin hylkyristeilyllä sekä kesäkuun alun Saarenmaan reissulla. Yhteinen nimittäjä näille reissuille on, että jokaisella on tarkoitus mennä sukeltamaan hylyille, kuvattavaa siis riittäisi. Saarenmaalla lisäksi olisi kenties mahdollista kuvata hylkeitäkin, siis niiden joilla on kamera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti