keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Karisalmella

Viime hetken viilauksia, joopa joo... Sukelluskamat on taas ihan levällään, maanantaina kävin peruskurssin allasharjoituksissa ja eilen illalla Markon kanssa Karisalmella. Nyt on kamat kuivumassa mikä missäkin, sekä ylä- että alakerrassa. Onneksi on vielä päivä aikaa pakata kaikki uudelleen.

Lähdettiin eilen Karisalmelle tekemään iltasukellus, kun ei näitä avovesiä juuri lähempääkään vielä löydy. Keli oli mitä mainioin, aurinko paistoi komeasti ja keli oli niin keväinen kuin vain toivoa saattaa. Karisalmella laitettiin varusteet kasaan (Markolla oli pulloina hillittömät 2x20) ja hypättiin veteen. Tehtiin s-drill ja ylimalkainen suunnitelma reitistä, otettiin kompassisuunnat ja lähdettiin sukeltamaan.

Näkyvyys oli hyvä, mutta pimeäähän siellä oli, niin kuin aina. Kahdeksan metriä on aika tarkka raja, sen jälkeen lamppu on lähes välttämätön. Edettiin rauhallista tahtia ja löydettiin ihan sattumalta pohjalla oleva laini, jota sitten lähdettiin seuraamaan. Jotain kynttilän- ja joulukuusenjalkaa siellä näytti olevan, samaten kuin jonkinlainen alien-nukkekin. Joulukuusenjalan lähellä pohjalla köllötteli yksi made, joka ei onneksi pahoittanut mieltään kirkkaista valoista. Jotain mutuja tai muita pikkukaloja oli liikkeellä muutamia.

Noin yhdestätoista metristä ammuin poijun harjoituksen vuoksi ja kyllähän tuo talven jälkeen oli ihan paikallaankin, harjoittelu nimittäin. Poijun yläpää ei meinannut kiertyä auki, kun oli muutaman kuukauden saanut olla rullattuna. Ei siinä nyt isompia ongelmia ollut, oli vain sellainen räpeltelyn tuntu itsellä. Pintautumisen jälkeen todettiin, että kyllä vesi voikin olla kylmää jäidenlähdön aikaan! Mikähän siinä on, että ihan ensimmäisillä avovesikerroilla vesi tuntuu paljon kylmemmältä kuin talvella, jäiden alla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti