torstai 7. huhtikuuta 2011

Matkakuumetta pukkaa

Norjan reissun lähtijämäärä sitten puolittui. Kiva päätös näin lähellä matkan alkua... Tietysti tuskinpa kukaan ilosta kiljuen peruuttaa omaa reissuaankaan! Eipä tuo silti oikeastaan vaikuta muuhun kuin veneen polttoainekulujen jakaantumiseen, kun nyt on vähemmän maksajia. Toinen mökki jää tyhjilleen, joten se varmaan luovutetaan pois. Silloin ei kuluja tulisi majoituksenkaan suhteen juuri laskettua enempää. Positiivisia puolia reissaajamäärän puoliintumisessa ovat ainakin 100% hapen parempi riittävyys ja väljemmät olosuhteet veneessä.

Sukellusroippeet on nyt huollettu ja niiltä osin valmiina matkaan. Taidan ottaa mukaan sinkkusetinkin, niin voi käydä tekemässä pikkusukelluksia kevyellä varustuksella. Ja tuleehan siinä samalla mukaan varajärjestelmä, jos sattuu joku isompi laiterikko tai muu vastaava.

Sukellustietokoneen paristonvaihto sujui kuin tanssi ja ainakin ämpärissä suoritetun kuplatarkastuksen perusteella taisi jäädä tiiviiksikin. Todella nopeasti tuo vanha paristo lopulta kyykkäsi, sillä ensimmäiselle sukellukselle se näytti yhden palkin vajetta maksimivarauksesta ja seuraavalle sitten jo paristohälytystä. Viileähköllä lämpötilalla oli tietysti osuutta asiaan. Ennen paristonvaihtoa tein ihan huvikseni alkutestauksen, niin varaustilaksi näytti silloin täyttä (lämpimässä).

Kun nyt vaan menisi aika nopeasti, niin pääsisi jo sinne "hylkysukeltajien Norjan Eldoradoon", kuten X-Ray Magazinessa (5/2005) paikkaa nimitettiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti