keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Videon muokkausta

Norjan reissun toinen video on ollut mietinnässä jo pidemmän aikaa, eilen illalla sain itseäni vihdoin niskasta kiinni ja aloin koostamaan videota. Tällä kertaa ajattelin laittaa videoon hiukan historian siipien havinaa ja yrittää sovittaa kuvan ja äänen paremmin kuin viimeksi.

Aikaa editointiin menee ihan tuhottoman paljon, tosin osa kuluu ohjelman ominaisuuksien kokeiluun ja opetteluun. Illalla tuhrasin pari tuntia leikaten, feidaten ja sovittaen ja sainkin kuin sainkin reilut kaksi minuuttia valmiiksi! Eli melkein puoliväliin asti pääsin heti ensi istumalta... Paukkuja olisi ollut jatkaa pidemmällekin, mutta Openshot otti ja kaatui tallennettuani projektin, eikä enää saanut kyseistä projektia auki. Taisi siinä pari ärräpäätäkin tulla mutistuksi.

Ubuntun pakettienhallinta tarjoama versio oli vanha, joten tänään sitten päivitin editorin uusimman version ja lisäksi asensin siihen parit pluginit samalla kertaa. Homma kannatti, sillä nyt pääsin taas jatkamaan projektin parissa. Saa nähdä kuinka hyvin projekti etenee, videon lataan kuitenkin valmistuttuaan Vimeoon. Ja tietysti linkitän sen tänne blogiinkin...

Kyllä noista sukellusvideoista saa generoitua itselleen melkoisen poltteen päästä pinnan alle. Tänään olisi ollut mahdollista lähteä jonnekin, mutta loppuviikko viikonloppuineen menee taas töissä. No, tuleehan sieltä pyhätunteja ja sen semmoista, mutta mieluummin olisin näin avovesien aikaan vapaalla. Onneksi kohtapuoliin alkaa kesäloma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti