lauantai 19. maaliskuuta 2011

Museoviraston rekisteriportaali

Museovirasto julkaisi viime vuoden loppupuolella "Kulttuuriympäristö rekisteriportaalin", josta löytyy myös aimo liuta hylkyjä paikkatiedoilla. Tämä on hyvä paikka etsiä uusia kohteita, joita voi käydä koluamassa, jos Hylyt.netin tarjonta on jo liian tuttua. Portaalin käyttö on helppoa, alla vielä lyhyt ohje kuinka pääset selaamaan hylkyjä. Vaikka lista onkin laaja, puuttuu sieltä silti hämmästyttävän monta tunnettuakin hylkyä. Antoisia tutkimushetkiä portaalissa!







Portaalin vasemmassa laidassa on valikko, josta siirrytään rekisterikohtaiseen hakuun. Oikea rekisteri on "Muinaisjäännösrekisteri".



Auenneen rekisterin vasemmasta laidasta löytyy useita pudotusvalikoita, joista tärkein on ylhäältä päin toisena oleva "tyyppi", tähän valitaan "alusten hylyt". Jos halutaan etsiä ainoastaan uponneita hylkyjä, valitaan "vedenalainen kohde"-pudotusvalikosta "kyllä". Muutoin listauksessa näkyvät myös erilaiset rannalla olevat alusten hylytkin. Jos taas halutaan rajata hakua aluksen rakennusmateriaalin mukaan, voidaan se tehdä "tyyppi"-kohdan alapuolelta löytyvästä "alatyyppi"-valikosta. Valittavana ovat "hylyt (metalli)", "hylyt (puu)", sekä "ruuhet". Valintoja voidaan rajata haluttaessa myös ajoituksen mukaan, tosin tuossa on käytössä melko karkea jako.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti