torstai 24. maaliskuuta 2011

905 exp pinnan päällä

No niin, eilen kävin hakemassa uuden Diverite 905:n. Ensivaikutelma puvusta on hyvä, tosin samoin on laita lähes kaikkien uusien vehkeiden kanssa. Puku toimitetaan pakattuna vesitiiviiseen säkkiin rullattuna ja huomio kiinnittyi välittömästi vähäiseen pakkaustilavuuteen. Ulkomailla lentokoneella reissaava osannee arvostaa tätä ominaisuutta, samaten kuin suhteellisen kevyttä painoakin (noin 4 kg) esimerkiksi HeavyLightiin (noin 6 kg) verrattaessa. Kotimaassa reissattaessa puku on kuitenkin helpompi pakata vaikkapa Ursuitin kassiin, koska silloin sitä ei tarvitse kääriä niin tarkkaan.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun pukeuduin takavetoketjulliseen pukuun ja helpompaahan se oli. Ei paljoa, mutta selkeä ero kuitenkin. Olen joskus telonut oikean olkapääni, joka on siitä johtuen välillä melkoisen jäykkä. Etuvetoketjullisen puvun kanssa joutuu kiemurtelemaan enemmän, jonka kyllä huomaa kun liikeradat ovat rajoittuneet. En tiedä johtuuko 905:n henkselien napakampi tuntuma juuri tuosta vetoketjun paikan erosta, kokeilemalla etuvetoketjullista pukua se tietysti selviäisi.

Alkuun tuntui, etten saa päätä kaulamansetista läpi ollenkaan. Muutaman kerran olen nyt tuota pukua sovitellut ja ei se kaulamansetin käyttö vieläkään mitään herkkua ole. Itse mansetti kyllä venyy, mutta jotenkin huppu ahdistaa puettaessa enemmän kuin Heavylightissa. Kun huppu on päässä, se istuu hyvin. Ainakin näin pinnalla istuvuus tuntui jopa paremmalta kuin Ursuitin hupulla, jota on sentään mainostettu erinomaiseksi ja erityisen hyvin suunnitelluksi. Mielenkiinnolla odotan kuinka 905:n huppu käyttäytyy vedessä: Ursuitin kanssa on käynyt niin, että huppu on liikkunut ja leuan kärki on tullut esiin. Ikävä juttu kylmässä pitkään sukellettaessa.

Kuvissa taskut näyttävät todella pieniltä, eivätkä ne luonnossakaan kovin isoilta vaikuta, Yllättävän hyvin ne kuitenkin tavaraa taitavat vetää. Taskujen sisäpuolella oli valmiina kiinnityslenkit hakoja varten. Tärkein ero EXP- ja classic-mallien välillä on saappaissa: EXP:ssä (ja sen edeltäjässä TECH:ssä) saappaat ovat neopreenia, kun taas classicissa ne ovat lateksia tai jotain vastaavaa kumisaapastavaraa.

Kaiken kaikkiaan odotukset ovat korkealla - toivottavasti sukeltamisessa koittaa viimein oikea kuivapukukausi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti