tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kirjaesittely: S/S Hindenburg - Hylky Saaristomerellä

Nyt esiteltävä 56-sivuinen kirja, tai paremminkin vihkonen, kuuluu Sotamuseon julkaisuihin (2/1997), tekijöinä ovat Reima Räty ja Juha Flinkman. Pehmeäkantisen teoksen ISBN-numero on 951-25-0886-9, jolla sen saa tilattua kirjakaupasta. Hinta pyörii jossain 6 euron nurkissa, tosin esimerkiksi Booky.fi tarjoaa samaa julkaisua hintaan 18,7 eur.

Kirjassa esitellään lyhyesti Hindenburgin tekniset tiedot ja uppoamiseen liittyvät tapahtumat kerrotaan niin kirjallisten lähteiden kuin paikalla olleidenkin mukaan. Tämän lisäksi valotetaan käytettyjä tutkimusmetodeja, ja varsinainen pääpaino on sitten tutkimustuloksissa ja niitä tukevissa piirrosliitteissä. Lastina olleet ajoneuvot on identifioitu kiitettävällä tarkkuudella. Aivan kirjan lopusta löytyvät tiivistelmät sekä englanniksi että saksaksi. Piirrokset ovat selkeitä, onpa kirjaan päätynyt muutama mustavalkoinen valokuvakin pinnan alta.

Koska hylky on ns. sukelluskiellossa, ei teosta voi oikein suositella sukellusperusteella hankittavaksi, meri- ja sotahistoriasta kiinnostuneelle julkaisua sitten voikin suositella lämpimästi. Tai jos ajatuksissa siintelee joskus tulevaisuudessa Sotamuseon luvalla tehty sukellus tuolle Suomen sukellushistoriaan olennaisesti kuuluvalle alukselle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti