torstai 3. huhtikuuta 2014

Huoltohommia

Arkivapailla on taas ollut aikaa puuhastella sukelluskamppeiden kanssa, joten nyt on taas bailout-pulloissa juuri huolletut Apeksin DST:t. Samalla kertaa vaihdoin muihinkin painemittareihin o-renkaita, kun välillä on tullut niistä pientä kuplavanaa sukelluksella. Ja kun huoltokitit olivat valmiiksi levällään työpöydällä, oli helppo samalla tsekata onko kaikkia tarvittavia o-renkaita varalla ja muutenkin tehdä listaa mahdollisista varaosatäydennyksistä.


Alentajien huollon kanssa samaan syssyyn meni pienen happipullon rigauksen uusiminen, nyt senkin saa klipattua alhaalta helposti kiinni JJ:n runkoon. Ennen alahakanen oli pienempi, sen kyllä sai runkoputkeen kiinni juuri ja juuri, mutta veden alla kuivahanskat kädessä on helpompi jos vaadittavat toleranssit eivät ole ihan niin tarkkoja. Rigauksessa aiemmin käyttämäni alunperin valkoinen lippunaru vaihtui samalla tyttäreni väritoiveen mukaisesti pinkiksi nelimilliseksi yleisköydeksi. Ainakin tuo on nyt helpompi tunnistaa kun on pulloja paljon rivissä... :)

Tilasin tässä taannoin mm. SAFT LS 14500 -litiumparistoja Akkulasta. Oli ensimmäinen kerta kun käytin kyseisen lafkan palveluja ja täytyy antaa kiitosta nopealle ja edulliselle toimitukselle. Paristot tulivat kirjeenä jo seuraavana päivänä ja toimituksesta maksoin huimat puolitoista euroa. Saftien hinta oli 3,90 euroa kappaleelta, valitettavasti CR-P2 -paristoja ei ollut vararastossa (4,95 eur / kpl). Jälkimmäisethän sopivat JJ-CCR:n lisäksi esim. Inspirationiin, joka on ymmärtääkseni paljon ahneempi paristoille.

Viimeisimmällä sukellusreissulle onnistuin saamaan reiän vasempaan hanskaan aivan sukelluksen loppupuolella. Vielä en ole ottanut vanhaa hanskaa irti, sillä päätin laittaa tilalle numeroa tai kahta pienemmät sormikkaat. Ongelma on, ettei perusmallin kumihanskoja ole yleensä kaupoissa kuin kokoa 11 tai XXL, kun sopiva koko olisi 9. Hanskan asennushan mansettirenkaaseen ei ole vaikeaa, siinä ei kovin pitkään nokka tuhise.

Muistakaahan sukeltaa turvallisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti