sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Outo ongelma Predatorin lokissa

Muutama dyykki sittenkohtasin ongelman ladatessani Predatorilta uusia sukelluksia läppärille, nimittäin päivän kahdesta suoritetusta sukelluksesta ainoastaan ensimmäinen siirtyi lokisoftana käyttämääni Diving Logiin. Tähän asti Predatorin ja antiikkiläppärini välinen bluetooth-yhteys on pelannut hyvin, joten tarkastin Predatorin lokista kumpi sukellus oli siirtynyt. Lokistapa puuttuikin kokonaan jälkimmäinen sukellus, ei siis ihme ettei sitä oltu siirretty läppärillekään. Predator kuitenkin laski pinta-aikaa viimeisen sukelluksen lopusta ja alarivin kudossaturaatiograafikin näytti ihan fiksuja arvoja kuluneen pinta-ajan huomioon ottaen. Luonnollisesti itse sukelluksellakin kone oli toiminut moitteettomasti.

Vielä illan hämyisinä tunteina istahdin näppiksen ääreen ja kirjoitin vikakuvauksen sekä JJ-CCR ApS:n että Narked at 90:n (Shearwaterin EU service center) edustajille. Narkedilta vastattiin vajaan tunnin kuluessa ja JJ:ltäkin vastaus tuli heti aamusta: "ihan uusi ja outo vika, mailista lähetetty kopio Shearwaterille."

Pari päivää sitten kävin Ojamolla, jossa hiukan jännitti kuinka kone toimii. Hyvinhän se toimi ja sukelluskin näkyi jälkeenpäin lokissa. Predatorin lokinumeroinnissakin näkyy, että yksi sukellus on hävinnyt jonnekin. Tietääkseni käyttäjän toimenpitein ei Predatorista saa yksittäisiä sukelluksia poistettua, joten kyseessä ei oikein voi olla perinteinen VKA (eli vika käyttäjän aivoissa).

Onneksi Predator kuitenkin toimii hyvin ja kyseessä ei kuitenkaan ollut tuon vakavampi tapahtuma. Kuitenkin toimii hyvin muistutuksena siitä, että kaikki nämä sukelluskikottimetkin on loppujen lopuksi ihmisten tekemiä ja vikaantumisen ja / tai häiriöiden riski on aina olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti