tiistai 25. maaliskuuta 2014

Predatorin firmware-päivitys

Päivitin eilen JJ-CCR:n kontrollerina toimivan Shearwater Predatorin firmwaren uusimpaan, eli versioon V56. Päivitys oli omalla kohdallani ensimmäinen, joten ajattelin kirjoitella jonkinlaista ohjeen tynkää jos joku sattuu miettimään kuinka päivitys hoidetaan.

Sain tiedon uusimmasta firmwaresta Facebookin JJ-CCR -ryhmästä, eli kaikkein virallisimmasta päästä tuo tietolähde ei ole. Virallisuuden sijaan FB-ryhmä tarjosi versiomuutostiedon lisäksi käyttäjien kommentteja siitä kuinka uusi firmware on toiminut. Luin kommentit huolella, koska itseäni ei kiinnosta olla betatestaajana ainakaan elämää ylläpitävien laitteiden kanssa.

Uusi firmware löytyi näppärästi Shearwaterin sivuilta, pitäisi löytyä myös JJ-CCR:n sivuiltakin. Latasin aes-tiedoston pöytäkoneelle ja siirsin saman tien muistitikulle. Sukelluskamat on tuolla tallin puolella, jossa on taloutemme tällä hetkellä ainoa Windows-tietsikka, kunnioitettavan 10 vuoden iän jo ohittanut miniläppäri. Firmwaren päivitys vaatii joko winkkaria tai Macin, joten miniläppäriin oli tyytyminen...Ennen päivityspuuhiin ryhtymistä luin vielä JJ:n manuaalista yksityiskohtaisen kuvauksen homman etenemisestä. Tässä pitää kyllä antaa täydet pisteet tuosta manuaalista, on se sen verran selkeä, helppolukuinen ja yksityiskohtainen. Lisäksi lukaisin myös Shearwaterin sivuilta löytyneen Release Notesin.

Tallissa siirsin tiedoston (Predator_V56.aes) läppärille ja avasin Shearwater Desktopin jolla päivitys hoidetaan. "Update firmware" löytyy samasta "Dive Computer" -pudotusvalikosta kuin lokin siirtämiseen käytettävä "Download Dive Log". Klikkasin siis sitä, etsin oikean tiedoston valmiiksi ja käynnistin Predatorin. Olin jo muuttanut edellisenä päivänä setpointiksi .19, eli happisolenoidi ei naksu turhan päiten ilman hapen osapaineen ollessa tuota suurempi. Sukellusloki oli siis ladattu Predatorista, kuten manuaalikin suositteli, joten siirryin suoraan systen setupiin, josta löytyy kohta "update firmware". Valitsin sen, ja käynnistin päivityksen läppäriltä, jolloin Predator ja läppäri muodostivat bluetooth-yhteyden ja päivitys käynnistyi.

Tuo päivitys on nikkaroitu sen verran fiksusti, että mahdollinen häiriötilanne päivityksen aikana ei lamauta kontrolleria. Päivitystiedosto ladataan erilliseen muistipankkiin ja varsinainen päivitys tehdään vasta kun koko roska on saatu jo ladattua Predatorin uumeniin. Parasta hommassa on se, että se tapahtuu automaattisesti tuosta bluetooth-yhteyden muodostumisesta eteenpäin. Kun homma on valmis, Predator käynnistyy itsestään ja näyttää kaksi ilmoitusta: "TISSUES CLEARED" ja "UPGRADE RESET", jotka molemmat vaativat käyttäjän vahvistuksen. Noiden jälkeen päivitys onkin sitten taputeltu: helppoa kuin heinän teko!

Tarkastin vielä, että kello ja päivämäärä olivat oikein, nehän ovat varmaan ne kaikkein helpoiten (esim. pariston vaihdossa) muuttuvat jutut. Oikein olivat ja kaikki sukellukset olivat vielä lokissa. Ai kun kaikki tietotekniikka toimisi yhtä sulavasti aina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti