perjantai 8. marraskuuta 2013

Diversnight 2013

Tänä vuonna pääsin taas parin vuoden tauon jälkeen osallistumaan tähän kansainväliseen yösukellustapahtumaan. Ideanahan Diversnightissa on se, että mahdollisimman moni sukeltaja on tietyllä kellonlyömällä pinnan alla.

Dyykkiremmi Vesipäiden järjestämä tapahtuma oli Ojamolla ollen yksi Suomen 31:stä tapahtumasta ja keräten pinnan alle 22 sukeltajaa. Susan oli jakanut ryhmät jo valmiiksi niin, että paikallistuntemusta omaavia henkilöitä oli ripoteltu mahdollisimman moneen ryhmään.

Itse sukelsin Heikki K:n kanssa ja tarkoitus oli tehdä tuollainen reilun tunnin sukellus käyden Mesikämmen-luolassa kaltereiden kautta kurkaten. Päästiin lähtemään ihan hyvissä ajoin ja Kiinanmuurilla näkkärit olivat aika huonot, mikä ei varsinaisesti yllättänyt. Parissa kympissä vesi ei oikeastaan kirkastunut yhtään, mikä oli pieni takaisku. Edes kaltereilla tilanne ei korjaantunut, tosin kuulin myöhemmin sen johtuneen paikalla käyneistä silttikoneista. K2:n edustalla oli onneksi kirkkaampaa, mutta sieltä Mesikämmenelle oli kyllä siltattu sitten jo huolella. Meni vähän hakemiseksi, mutta perille kuitenkin päästiin ja sisällä luolassa olikin sitten kirkasta.

Paluumatkalla oli tarkoitus käydä katsomassa vene + auto + muut nähtävyydet, mutta paikalla pörränneen sankan joukon takia tyydyin suojaamaan luuppia ja maskia ympärillä kavitoivilta räpylöiltä ja siirtymään sinistä vesijohtoputkea pitkin pohjoisrannan opasnarulle. Sininen putki olikin koristeltu kemiallisin valotikuin, jotka olivatkin hienon näköisiä kun ryhmässämme saavutettiin yksimielisyys valojen pimentämisestä. Paluumatka meni mukavasti, harjoituksen vuoksi napittelin happea koko matkan kotirantaan. Alunperin olin ajatellut, että treenaan sukeltamista puolisuljettuna, mutta kun ei se tullut uuden parin kanssa puheeksi rannassa, niin en viitsinyt alkaa kuplimaan turhaan.

Dekotriangelilla kysyin Heikin paineita ja sen verran vähiin kaasu oli jo käynyt, että päätin ottaa suunnan kohti rantaa (toinen vaihtoehto olisi ollut käydä habitaatilla). Kokonaisajaksi tuli 61 minuuttia, maksimisyvyys noin 35 metriä ja vedenlämmöksi kone näytti 6 astetta. Koska tulimme pintaan viimeisinä, niin kauhean pitkiä afterdive-sessioita ei keretty pitää kun ryhmämme suuntasi takaisin kohti Hämettä.

Huonoista näkkäreistä huolimatta ihan antoisa ja mukava sukellus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti