perjantai 2. joulukuuta 2011

Kadonneen pyöräkuormaajan arvoitus

Viime maanantain ja tiistain välisenä yönä joku nutipää oli käynyt varkaissa tuossa suht lähellä, saaliiksi oli lähtenyt yksi kappale Caterpillar 980G -pyöräkuormaajia. Syy, miksi sitten kerron siitä sukellusaiheisessa blogissa on, että sen jälkeen kun pyöräkuormaajalla oli rusikoitu sorakuopalla ollut rekan perävaunu rusinaksi, oli Caterpillar ajettu Ryttylän Kolmilampeen.

Kolmilammin lavan vanha portti ei ollut kestänyt noin 30 tonnin pyöräkuormaajaa.

Kolmilammen lava, jonka rannasta Caterpillar oli lampeen ajettu.

Ennakkotiedot kertovat, että työkone makaisi noin 15 metrin syvyydessä lähes kokonaan mutaan uponneena. Huomenna olisi tarkoitus lähteä Maansiirto-Markon kanssa katsomaan miltä tilanne näyttää ja mitenkä haastavaa kone olisi saada ylös pilaamasta uimavesiä. Sukelluskohteenahan tuollainen olisi hieno, mutta lampi on sukeltamista ajatellen turhan tummavetinen... Joskus olen tien toisella puolella olleessa lammessa käynyt sukeltamassa ja oli mieliin painuva "sukellus pimeyteen". Se oli kuitenkin vielä tunnelmavalon aikaa, toivottavasti huomenna olisi tilanne toinen. Tarkoitus on poijuttaa pyöräkuormaaja, tutkia kuinka syvälle mutaan se on uponnut, paljonko paikalla on vettä ja kuinka haastellinen tehtävä olisi saada varppeja kiinni vetopisteisiin. Lisäksi tutkimme pohjan laadun koneelta rantaan sekä pohjaprofiilin hinausta silmällä pitäen.

Pelastuslaitos oli rajannut uppoamisalueen, joka on lähes lammen keskellä. Lehtijutun mukaan rantaan on matkaa noin 50 m.

Ihmetystä herättää, kuinka kone on saatu ajettua noin kauas rannasta. Onhan tuolla maavaraakin noin 85 senttiä, mutta kuitenkin. Kovaa sen on pitänyt mennä ja arveltiin, että kauha saattaisi olla laitettu sopivaan asentoon "kannattelemaan" ajoneuvoa vedessä.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista, muttta olemme myös kiinnostuneita siitä mitä ammattisukeltajan tutkintoja teiltä löytyy?

    Haluamme nähdä kysymyksemme ja vastauksenne blogissanne julkisesti tai seuraavaksi asiaa käsitellään Etelä-Suomen Työsuojelupiirissä.
    t.ammattisukeltaja

    VastaaPoista