sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Paluu blogin pariin

Sukelluksellisesti vuoden alku on ollut todella hiljaista, pinnan alla olen viimeksi käynyt Antoniolla joulun välipäivien aikaan ja blogiakin olen päivittänyt edellisen kerran marraskuussa. Välillä tämä kirjoitushomma on vaan unohtunut, mutta pari päivää sitten blogin olemassaolosta muistutettiin niin poliisin kuin parin toimittajan voimin.

Toimittajat ottivat yhteyttä Plurassa tapahtuneen sukellusonnettomuuden tiimoilta, jossa kuoli kaksi suomalaista sukeltajaa. Hesarista soitettiin alle tunnin kuluttua siitä kun olin itse kuullut onnettomuudesta. Luonnollisestikaan en tapahtuneesta juuri muuta tiennyt kuin paikalla olleet sukeltajat, mutta sekä Hesarin että Ilta-Sanomien toimittajat olivat ennen muuta kiinnostuneita saamaan vaikutelmaa millainen Plura on paikkana, sekä kuulemaan hiukan erilaisista riskeistä joita luolasukeltamiseen liittyy. Syy, miksi minuakin haastateltiin vaikka en millään muotoa voi sanoa tuntevani Pluran luolastoa on se, että olin kirjoittanut marraskuussa Pluran sukellusreissusta. Toimittajan pyytäessä kuvailemaan paikkaa täytyi oikein miettiä miten märkää kiveä voisi kuvailla...:)

Perjantaille osui myös soitto poliisilta. Viranomaiset eivät onneksi kyselleet Pluran tapahtumista, vaan soitto liittyi hylkyrosvouksen tutkintaan. Luurin toisessa päässä ollut sheriffi painotti heti puhelun alkuvaiheessa, ettei minua epäillä mistään vaan olen todistajana, mikä oli tietysti helpottavaa kuulla. Tässäkin tapauksessa blogikirjoitustani oli tutkittu ennen soittoa, olin kyllä ollut kyseiseen sukellukseen liittyen sähköpostinvaihdossa Museoviraston kanssa. Hienoa, että poliisi tutkii näitäkin juttuja!

Eilen oli vuosittainen hylkyseminaari Venemessujen yhteydessä. Valitettavasti vietin koko päivän Riihimäen, Helsingin ja Kirkkonummen välillä kiillottaen kiskoja (mikä sinällään ei ole yhtään hullumpaa hommaa), tällä kertaa kun olisin mieluumin ollut kuuntelemassa mitä mielenkiintoista tänä vuonna oli tarjolla.

Onneksi kelit ovat lämmenneet taas sellaisiksi, että viitsii ihan vakavissaan miettiä sukeltamaankin lähtöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti