lauantai 5. tammikuuta 2013

Tie kuplattomaan maailmaan on kivinen...

No niin, vuosi on vaihtunut joten ensin pikainen katsaus mitä tuli viime vuonna tehtyä sukelluksen saralla. Sukellusmäärä jatkoi hienoista nousuaan, kaikkiaan kirjasin sukelluksia 68 kappaletta kuluneelle vuodelle. Keskimäärin dyykit kestivät hiukan alle tunnin, kokonaisajaksi tuli 65 tuntia 39 minuuttia. Lähes kaikki sukellukset tein Suomessa, toukokuussa sukellettiin toki Ranskassa. Vuonna 2012 jäivät hylkysukellukset huomattavasti vähäisemmälle kuin 2011. Osasyynä tähän oli vakituisimman sukelluskaverin hillitön työputki ja tuulinen merisää lähes koko kesän (ainakin siltä se tuntui).

Sitten otsikon mukaiseen tilanteeseen, eli rebekuumeeseen. Ennen joulua aloin etsimään rebreatheriä ihan tosissani ja laitoin ostoilmoituksen Kurttuputkeen. Jo seuraavana päivänä sainkin linkin CCR Explorersissa olevaan myynti-ilmoitukseen ja ei muuta kuin hieromaan kauppoja. Hollantilaismiekkosta joutui patistelemaan pariinkin kertaan sähköpostilla, kun ei oikein tuntunut kaupankäynti kiinnostavan. Ilmoitin aika pian, että hinta on ok ja otan koneen jos päästään molempia tyydyttävään sopimukseen toimituksesta ja maksusta. Toimitustavaksi sovittiin UPS, mutta seuraavaksi tulikin viesti, jonka sisältö oli vapaasti käännettynä ja referoituna: " Myinkin koneen kaverille, sori." Tarpeetonta lienee sanoakaan, että harmitti enemmän kuin vähän.

Nielin tappion karvaan kalkin ja jatkoin etsintää. Kuluvan vuoden ensimmäisen päivän iltana tärppäsi Rebreatherworldissä: italialaisella kouluttajalla oli kaksi kappaletta koulutuskäytössä olleita koneita myynnissä. Taas sähköpostinjakajaa vietiin, kun kyselin vähän lisätietoja. Myyjä kertoi koneiden olevan hyväkuntoisia, mutta muutama muukin oli niistä kiinnostunut, mutta arpoo vielä. Ilmoitin välittömästi, että hinta on ok ja ostan toisen koneen jos sellainen on tarjolla. Parin päivän kuluttua minut tavoitti suru-uutinen, että molemmat koneet menivät jo.

Tällä hetkellä eräs britti(?) on ilmaissut voivansa ehkä luopua omasta koneestaan. Olen kysynyt mm. kuinka monta tuntia laitetta on käytetty ja toivonut jopa jotain kuvaakin kapineesta. Tuntuu olevan ylivoimaisen vaikea rasti. Paha tässä on tehdä järkevää tarjoustakaan ilman tietoa koneen kunnosta. Sehän on vähän samanlainen juttu kuin myisi autoa kertomatta auton vuosimallia ja ajokilometrejä.

Ehkä tässä vielä kuitenkin käy hyvin ja saan ostettua käytetyn JJ:n ennen kevättä. Huomenna olen joka tapauksessa menossa Ojamolle aloittamaan vuoden sukelluskauden, sekä juhlistamaan samalla viimeistä lomapäivää ennen töiden aloittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti