keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Hylkyrosvoista

Viime kesänä puhuttiin paljon hylkyrosvoista ja asiaa käsiteltiin monissa eri tilanteissa useammankin puhujan toimesta. Moinen toimintahan on todella paheksuttavaa, koska onhan paljon mukavampaa sukeltaa kohteella jossa on runsaasti irtaimistoa ihailtavana.

Taisi olla viime sunnuntaina kun kuulin, että Muninilta on varastettu molemmat laivakellot. Taas yksi kohde, jolla en kerennyt käymään, ennen kuin joku mätäpaise kävi pilaamassa sen! Kuinkahan tämä rosvoiluaalto saataisiin loppumaan? Hyvät ideat ovat tarpeen, Museovirastokin kaipaisi niitä...

Itselleni tuli mieleen ajatus jonkinlaisesta rahastosta tai säätiöstä, joka jakaisi tuntuvia vihjepalkkioita tällaisissa tilanteissa. Totta kai vihjeen pitäisi olla "ratkaiseva", että palkkio napsahtaisi. Ja palkkion tietysti sellainen, että se houkuttelisi käräyttämään kaverin... Rahoitushan moisella puulaakilla olisi ongelmana, mutta onhan näitä kaikenlaisia rahankeruukampanjoita ollut niin Itämeren kuin Vrouw Mariankin hyväksi. Jos joku saa tästä ahaa-elämyksen, niin ei muuta kuin vapaasti kehittelemään vaan ideaa!

2 kommenttia:

  1. Naputtelin aiheesta satasanaisen tarinan eli raapaleen.

    http://routakoto.com/2012/10/26/raapale-300/

    VastaaPoista