keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Ojamon kuulumisia

Pitkästä aikaa sain aikaiseksi kirjoittaa blogiinkin, kun ei ole oikein viitsinyt tehdä tikusta asiaa...

Käytiin siis eilen Ojamolla kartuttamassa avovesikokemuksia luokitussukelluksia silmällä pitäen. Pukua päälle laittaessa repesi kaulamansetti koko matkalta, tein siihen pikaisen korjauksen jesarilla. Luotto ilmastointiteippiin ja irtohuppuun oli aika vahva!

Päästiin Jarkon kanssa enismmäisten joukossa veteen ja mentiin pintauintina vasemmalle poijulle ja siitä alas. Jallu oli evästänyt meitä ohjeilla kuinka löydetään poijulta risteyspuulle ja ihan hyvin noilla neuvoilla perille päästiinkin. Matkan varrella ihasteltiin fiskaria sekä autonromua, kummatkin olivat minulle uusia kohteita. Fiskarin kohdalla hienointa oli se, kuinka hyvin sen näki kokonaisuudessaan, kun vesi oli niin kirkasta!

Risteyspuulta lähdettiin seuraamaan Tonttuluolalle menevää opasnarua ja käytiin vilkaisemassa vähän miltä siellä näytti. Löytyi arkku ja tonttu ja joku nalle tms siinä arkun päällä. Toinenkin exit käytiin katsomassa, ihan harjoituksen vuoksi. Tonttuluolalta lähdettiin jatkamaan matkaa, tarkoituksena käydä katsomassa Mesikämmenkin. Jallu ja Vesa mesoivat jotain kaltereilla, joten käytiin katsomassa sielläkin, ennen kuin jatkettiin eteenpäin. Matkalla bongattiin joku iso luolan suu, oliskohan ollut tutkintoluola (paikallistuntemus ei enää riitä), mutta ei sitä sen enempää hämmästelty. Vähän ennen kuin oli pakko kääntyä takaisin päin löytyi luolan suu jota luulin Mesikämmeneksi. Myöhemmin tosin selvisi, että kyseessä olikin Mutatunneli.

Paluumatka mentiin aika ripeää tahtia, dekokaasut vaihdettiin 21 metrissä ja siitä eteenpäin homma olikin pelkkää uimista opasnarua seuraten. Kutosessa oli todella huono näkkäri, mutta onneksi myös vesi oli lämmintä. Syvyyksissä oli raikkaat 4 astetta, olihan siellä vilukin jo ehtinyt vähän tulla...

Sukelluksen kestoksi tuli 73 minuuttia ja maksimisyvyys 28,3 metriä. Mansetinkorjaus piti vedet ulkopuolella, eli siltäkin osin mainio sukellus. Kaiken kaikkiaan sukelluksesta jäi todella hyvä fiilis ja Jallun kanssa jo puhuttiin, että yritetään hankkia luolatäppää ensi kuussa. Täytyy vielä yrittää käydä ennen sitä mahdollisuuksien mukaan Ojamolla sukeltamassa, jos työt vain antaa periksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti