maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kaulamansetin vaihto, valmisteluja

Kuivapukuni kaulamansetti oli siis revennyt jo kahteen kertaan ja jeesusteippikorjaukset antoivat jo hiukan liikaa katu-uskottavuutta, kun mansetista lähes kolmannes oli päällystetty jesarilla. Tarkoitushan oli vaihtaa märkähuppu kuivahuppuun, mutta tilipussista ei koskaan tunnu irtoavan moiseen riittävästi kahisevaa. Tuolla kahden hupun systeemilläkin (puvun oma huppu + irtohuppu) tuntuu kuuppa pysyvän tarpeeksi kuivana ja lämpimänä, niin muut jutut kiilaa aina kuivahupun ohi... Joka tapauksessa, kahdesti revennyt kaulamansetti ei enää antanut odottaa aikaa parempaa, vaan jotain piti tehdä!

Ei muuta kuin Sukellusluolasta kaulamansettia tilaamaan. Kuvastossa oli tarjolla lateksi- ja neopreenimansetteja, ja koska neppariversio oli kalliimpi, niin kait sen pitää silloin olla parempikin... En kuitenkaan päättänyt mansetin tyyppiä ihan näin yksioikoisesti, vaan kävin lueskelemassa Snorkkeli.netistä ihmisten mielipiteitä neopreenimansetista. Kovasti tuntui olevan hyvä juttu, mm. kehuttiin olevan helppo pitkien hiusten kanssa eikä tartte pulata talkinkaan kanssa. Lämpimämpi ja helpompi taittaa kuin lateksimansetti, mutta kaikkein tärkeimpänä pidin kuitenkin sen kestävyyttä, jota joku kehui. Eli neopreenimansetti tilaukseen.

Tilausta odotellessa olikin hyvää aikaa irrottaa vanha ja risa mansetti puvusta. Uumoilin hommasta tulevan pitkän ja hermoja vaativan episodin, mutta toisin kävi. Olisikohan mennyt viittäkään minuuttia kun vanha mansetti oli raavittu roskikseen ja saatoin jättää hupun kuivumaan kunnolla. Pysyy muuten todella pitkään märkänä tuo hupun sisäpuolinen "tyviosa", kun mansetti estää ilman kunnollisen kiertämisen! Onneksi on nyt aikaa riittävästi kuivatella tuo liimauspinta.

Kunhan huppu ja liima saapuu, niin otan kuvia liimausprosessista ja laitan tänne työselostuksen "opiksi ja ojennukseksi kaikelle kansalle".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti