sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Tee itse vara-annostajan kaulalenkki

Tee-se-itse teema vaan jatkuu... Tällä kertaa esittelen näppärän tavan tehdä vara-annostajan kaulalenkki. Näitäkin lenksuja on saatavana valmiina alan liikkeistä, mutta yleisesti ottaen ne ovat aivan liian pitkiä, jolloin vara-annostaja roikkuu kaulasta. Tarkoituksenahan on, että annostaja on melko tiukasti kaulalla eikä roiku keräämässä mutaa ja muuta roinaa. Nyt esitelty kaulalenkin kiinnitys antaa periksi tarpeen vaatiessa, jolloin sukeltaja ei jää "roikkumaan" vara-annostajasta.

Nippusiteiden käyttö ei ole suotavaa tässäkään puuhastelussa, kuten sukellusvehkeiden kanssa asianlaita on yleensäkin. Nippusidettä kun on hankala leikata veden alla, siihen jää helposti teräviä kohtia jne.


Kaulalenkin tekoon tarvitaan pätkä kuminarua ja pari polkupyörän sisäkumista leikattuja lenkkejä (yhdelläkin selviää). Annostajaa ei tarvitse irroittaa letkustaan askartelua varten, itse irrotin tuon letkun kun näin oli helpompi asetella annostaja kuvausta varten..


Yksinkertaisuudessaan sopivan mittaiseen pätkään kuminarua tehdään umpisolmut molempiin päihin. Muutkin solmut käyvät, pääasia että narun päässä on tuollainen stopparimöykky. Fillarin sisäkumista leikattu lenksu pujotetaan annostajan suukappaleen ympärille, jonka jälkeen kumikäyden solmitut päät ujutetaan kumilenksun alta kuten kuvassa.Lopuksi kuminarussa olevat solmut voi piilottaa toisen sisuskumipätkän alle. Näin kaulalenkin kumilenksukiinnityskin on kahdennettu...

Toinen fiksu tapa on esitelty Sukellusluolan faq-sivuilta löytyvässä ohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti