sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Tulevaisuutta

Pääsiäisenä olisi tarkoitus päästä plutaamaan vähän aktiivisemmin, sillä silloin suuntaamme porukalla Tunaan, Ruotsiin. Paljon olen paikasta kuullut, lukenut ja nähnyt kuvia, mutta käymään en ole sinne päässyt. Onneksi nyt hommaan tulee muutos.

Eilen käytiin Ojamolla varsin syksyisessä säässä (satoi vettä ja oli miellyttävän lämmintä). Lampi on jäistä vapaa, mutta vesi on tietysti vielä kylmää, onneksi siellä on habitaatti. Taukoa olikin kerennyt kertyä kokonaiset 41 päivää edellisestä dyykistä, tuolle ajalle mahtui ainoastaan yksi vapaa viikonloppu joka meni sujuvasti hautajaisissa ja peruskurssin / kuivapukukurssin teorioita pitäessä.

Vakituisessa sukellustiimissä on tapahtunut perustavanlaatuisia muutoksia, nimittäin ryhmän kokoonpanoon on ilmestynyt mopo. Ryhmäpaine on siis valtaisa nostaa minunkin varustetasoni samalle tasalle. Olenkin katsellut tässä viimepäivinä VA-skoottereita sillä silmällä, jos kesällä saisi moisen menopelin ostettua. Tällä hetkellä aika vahvana ehdokkaana on espanjalainen Diver Tug. Speksien puolesta tuo vaikuttaa aika muikealta kulkineelta ja litiumakutkaan eivät aiheuta minulle näppyjä, kun en juuri lentsikalla liiku sukellusreissuille.

Yllättävän huonosti tuosta hinaajasta löytyy tietoja, mutta perusjutut on aika hyvin kuitenkin tiedossa. Paloaikaa on mielestäni reippaasti ja huippunopeus on, sanoisinko mairitteleva. Hinta asettunee johonkin neljän, viiden tonnin kantturoille (siis samaa luokkaa sukellusmobiilini kanssa).

Palaan näppäimistön ääreen Ruotsista kotiuduttuani ja tilitän millaista siellä oli sukeltaa ja ehkä jotain muutakin. Mopon suhteen joutuu valitettavasti odottelemaan vähintään heinäkuulle saakka.