maanantai 19. tammikuuta 2015

Vuoden sukelluskauden aloitus ja viime vuoden summailua

Tuli avattua tämän vuoden sukelluskausi vasta viime viikonloppuna. Dyykkikohde oli Ojamo, joka ei mitenkään yllättänyt itseäni, onhan tuo luola- ja kaivossukeltaminen muodostunut aika lailla pääasialliseksi sukellusmuodokseni. Ojamolla koluttiin helmiä oikein huolella, kokonaisajaksi tuli 97 min.

Kauden aloitus venähti, koska joulukuun alussa alkanut nenän tukkoisuus vaivasi kokonaisen kuukauden. Viime vuoden lopetukseksi onnistuin onneksi vetämään tähän asti pisimmän sukellukseni (157 min) ilman, että tukkoisuudesta oli haittaa. Sen jälkeen jouduin kyllä skippaamaan pari hyvää sukellusta, mutta nyt tilanne näyttäisi normalisoituneen. Apuna tukkoisuuden hoitoon käytän Nasonexiä, Duactia ja uutena poppakonstina nenäkannua. Vielä on tietty varhaista puhua kovinkaan mittavien kokemusten pohjalta, mutta tuntuu toimivan tuo kannutus (ei ainakaan pahenna tilannetta).

Viime vuonna luola- ja kaivossukeltaminen tosiaankin oli merkittävässä osassa, sillä kiven sisään vieneitä dyykkejä oli reippaat 62 prosenttia koko vuoden sukelluksistani. Merellä tuli käytyä harvakseltaan: Wellamolla, Königin-Luisella, Coolaroolla, Sundsborgilla, Juktenskobbenilla ja hylkypuistossa. Nämä siis olivat kaikki hylkykohteita. Vuoden kaikki sukellukset tein rebellä ja keskipituus sukelluksilla oli himpun vaille 73 minuuttia.

Hyviä sukelluksia on kiva tehdä ja toivottavasti niin minulla kuin teilläkin on niitä edessä taas tälle vuodelle paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti