lauantai 5. lokakuuta 2013

Retki Lofooteille

Päivityksiin on päässyt tulemaan mittava tauko, sama juttu on käynyt myös sukelluksien suhteen. Syyskuu meni kokonaan kuivilla, mutta toivottavasti tilanne tästä paranee.

Viime päivityksen jälkeen kerkesin käymään Lofooteilla, Norjassa. Kyseessä oli muutaman päivän pikavisiitti pienellä porukalla. Sukellukset tehtiin pääasiassa M/S Hadselille, joka on vuonna 1958 noin 45 metriin uponnut reilut 44 metrinen charter-laiva. Koordinaatit olimme ottaneet Wannadive-sivulta, mutta ne edustivat valitettavasti "taiteilijan näkemystä asiasta". Toisin sanoen nuo sivuilta löytyvät koordinaatit ovat väärät, oikeasti Hadsel löytyy sijainnista N 67° 57.324' E 013° 08.938' (WGS84). Joka tapauksessa vesi oli uskomattoman kirkasta, hylky makaa kovalla pohjalla ja tarjoaa paljon nähtävää. Kalojakin hylyllä piisasi ihan pannulle asti ja mikä parasta, kohteella on paljon kaikkea irtotavaraa; kenkiä, pulloja, kannuja ja laseja jne. Toivottavasti ne pysyvät jatkossakin hylyllä.Voi rebeä näinkin säilyttää...

 Kelit suosivat Reinessäkin.

Merimaisemaa etelän suuntaan.
Polaarinen päivä oli ohitettu noin viikkoa aiemmin, tämän pimeämpää ei kuitenkaan tullut.

Lofoottien reissulla sukelsin myös Narvikissa lentokentän kupeessa olevilla hävittäjillä. Sielläkin näkkärit olivat ihan ok, kuitenkin selkeästi huonommat kuin Lofooteilla. Muutenkin kohteena olleet laivat ovat niin karuja sukelluskohteita, että pisteet menivät lähes kaikki tuonne Lofoottien suuntaan. Narvikin kohteet ovat tietysti paljon lähempänä; sen verran Lofooteille menevä reitti on kiemurainen, että ajaminen Reinestä Narvikiin kesti noin 5 tuntia (matkaa on vajaat 350 km). Lisäksi Narvikissa oli aivan mahdottoman hyviä hampurilaisia tarjoileva Arild's Grillbar. Suosittelen pistäytymään!

Sää Narvikissa oli aika kiva. Hävittäjien hylyt ovat oikealla olevan rannan edustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti