tiistai 30. huhtikuuta 2013

Melkulla

Lumet ovat jo sulaneet lähes kokonaan ja järvien jäätkin ovat koht'sillään enää menneen talven muistoja. On siis tullut talviloman aika! Nyt kun aikaakin taas on, pääsin sukeltamaankin. Viikonloput ovat olleet tässä kuussa todella työpainotteisia, vain kahdesti pääsin sukeltamaan "oikeasti". Allasolosuhteissa tehtyjä kurssisukelluksia en tähän laske.

Sunnuntaina saatiin peruskurssin allasharjoitukset loppuun, viimeiset harjoitukset tehtiin Veikkolassa Sukellus-Areenalla. Kyseessä oli minulle ensimmäinen käyntikerta kyseisessä paikassa, ja tykkäsin kyllä. Paikka tarjoaa hyvät mahdollisuudet perustaitojen treenaamiseen ja henkilökuntakin oli iloista ja palvelualtista. Uskon, että Riihimäeltä tullaan jatkossakin käymään Areenalla kurssien yhteydessä.

Ihan helpolla en itseäni saa kammettua Iso-Melkuttimelle sukeltamaan, mutta eilen oli siihenkin halua. Kävin Topin ja Teemun kanssa tekemässä vajaan tunnin mittaisen lenkin raikkaassa ja suht' kirkkaassa vedessä. Päivä oli aurinkoinen, mutta ei kovin lämmin kylmän tuulen takia. Järvi oli viellä jäässä, mutta en usko noiden jäiden kestävän montaa päivää.

Melkulle oli vedetty kiinteä opasnaru veteenmenopaikan edustalta kivipakalle. Kai se naru on siellä ollut jo aika pitkään, itse kävin Melkulla viimeksi 11. heinäkuuta viime vuonna jolloin sitä ei vielä ollut. Käytiin siis kivipakalla ja hiukan kauempana kelaa vetäen, jonka jälkeen palasimme takaisin päin ja kävimme kuuden metrin lavalla. Lavan alla möllötti iso made ja ympäristössä oli mukava ahvenparvi. Lavalta kävimme vielä tekemässä käännöksen renkailla, joista toisen läpi sukelsin. Onnittelin itseäni kuinka sulavasti menin renkaasta bailoutin kanssa edes koskematta siihen, mutta hiukan ennen aikaisesti. Tottahan olin jäänyt renkaaseen kiinni, vieläpä räpylän kantajousesta. Onneksi tiimi kykeni naurultaan minut vielä irroittamaan, jotta päästiin jatkamaan.

 Opasnarua seuraillen kohti portaita.
Kuva: Teemu Virtanen

Lavalla.
Kuva: Teemu Virtanen

Kaiken kaikkiaan oikein kiva sukellus. Rantamatalassa oli muutakin nähtävää kuin Predator ja sopivasta fiiliksestä piti huolen uuden laitteen kanssa seurustelu. Eilen oli vielä puhetta, että sunnuntaina kenties uudelleen, toivottavasti silloin olisi ainakin kaksi JJ:tä paikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti