keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Melkkua ja hankintoja

Törkeän pitkä aika on vierähtänyt edellisestä päivityksestä, mutta eipä ole tullut oikeastaan sukellettuakaan! Töissä meni monta kolmen viikon jaksoa niin, että kolmesta viikonlopusta olin kahtena töissä. Tähän kun lisätään vielä saamattomuus puvun korjauksen suhteen, niin asiahan on jo taputeltu.

Tuli tuossa kesäkuussa käytyä sentään Melkulla Riihimäen urheilusukeltajien järjestämässä yösukellustapahtumassa. Poikkeuksellisesti sukelsin silloin avoimella kierrolla, ollen kuitenkin uskollinen viime aikoina omalla kohdallani valitettasti yleistyneelle semidry-tekniikalle. Tapahtumassa oli mukana myös Scubamafia, jonka tuotteita halukkailla oli mahdollisuus kokeilla oikeassa käyttöympäristössään. Myytävien tuotteiden lisäksi paikalla oli myös grilli ja telttasauna osallistujien vapaassa käytössä. Ilta vierähti itse asiassa aamuyön puolelle Velin kanssa turistessa, mutta mikäs kiire perhereissussa oli. Seuraavana päivänä käytiin vielä perheen kanssa kiertämässä Iso-Melkutin Hämeen Ilvesreittiä pitkin.

Ojamolla kävin viikonloppuna, silloin testattavana oli NLS:n mopo ja pukuna toimi Markolta lainassa ollut Ursuitin Heavylight Rescue. Heavylight oli pikkaisen liian iso, joten kiven sisässä jalkaisin sukellettu lenkki hiersi oikeaan kantapäähän ison vesikellon. Himppasen liian iso puku oli epämukava erityisesti saappaisiin pakkaavan ilman takia, eikä vuotavat hanska (oikea) tai hihaventtiili asiaa ainakaan auttanut... Moponkin kanssa oli hiukan ongelmia potkurin suhteen, mutta niiden syy menee pääosin allekirjoittaneen piikkiin. Muuten NLS:n kulkupeli osoittautui hyväksi ja kovakulkuiseksi laitteeksi. Itse asiassa tykästyin mopoon sen verran, että tehtiin Cemon kanssa siitä kaupat. Syvällisempää artikkelia on siis luvassa!

Kuivapukuasiakin pitää laittaa kondikseen, ja nyt näyttää olevan Loitokarin aika. Tai olisi, jos putiikki ei olisi kiinni... Elokuun alussa on kuitenkin tarkoitus pistää tilaukseen 'kumista varmuutta'.